Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

RED DOT


Ήρθε η στιγμή να απολογηθώ για την μακρά σιωπή μου και αποχή από την δημιουργία νέων άρθρων…  ε… λίγο η καλοκαιρινή ραστώνη, λίγο το euro 2012 και ο καραγκούνης, λίγο οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, λίγο η μελαχρινή καλλόπυγη δικαιολογία… εεε μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις…!
Η αλήθεια είναι ότι έγραψα ένα άρθρο για το M.C.C. αλλά με πρόλαβε ο bitterbooze, όποτε θα το δημοσιεύσω τροποποιημένο παραμονές άλλου διαγωνισμού.(αλλά με τα ιδία βιτριολικά σχόλια!..)
Στο bar time stories ασχολούμαστε με τις Μ@^a+3$ που κάνεις. Αλλά κάνουμε και εξαιρέσεις, μια από αυτές είναι το άρθρο που ακολουθεί..

Στο περιθώριο της κουβέντας (η όποια έπεται)  ζήτησα από το Σπύρο να  παρασκευάσει 4 cocktail από τον κατάλογο του red dot όπου μαζί με την υπόλοιπη ομάδα  κάθε βράδυ (πλην της δευτέρας!) κάνουν τον κόσμο στην ταράτσα του πολυχώρου της Τριπτολέμου να ξεφεύγει από την πεζή καθημερινότητα. Orange cardamom margarita, bramble, gin basil smash και Martinez, φτιαγμένα με φαντασία, πάντα όμως κρατώντας το χαρακτήρα του κλασσικού.





Πως και αποφάσισες μετά από αρκετά χρόνια και περιπλάνηση να έρθεις στο Γκάζι?
Πρώτος και κύριος λόγος είναι οι επιχειρηματίες που δημιούργησαν αυτό το χώρο . ο άλλος λόγος είναι ο ίδιος ο χώρος, ο οποίος είναι από μονός του ένα έργο τέχνης, πράγμα που είναι εμφανές από την είσοδο του μαγαζιού… ερχόμενος εδώ έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι το διαφορετικό εδώ στο Γκάζι. Όλη η ομάδα έχει πιστέψει σε αυτό.

Σε ξέρω περίπου 2 χρόνια. Πρώτη φορά σε ακούω τόσο ήρεμο…
Θα γίνω βαρετός αλλά αυτό οφείλετε σε όλο το κλίμα που έχουμε φτιάξει σαν ομάδα εδώ . έχει δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα η οποία έχει συντελέσει σε αυτό.

Τι να περιμένει κάποιος γευστικά από το red dot?
Καταρχάς ξέρεις και εσύ ότι και για το bar , αλλά και για την κουζίνα έχουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες. Όσον αφορά το κομμάτι μου, θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά όποτε έχουμε πολλά ακόμα να δείξουμε. Η κουζίνα έχει μεσογειακό χαρακτήρα με ιταλικές νότες. Ξέρεις ότι και  το φαγητό εδώ είναι επίσης παρά πολύ καλό.
…κάποιος μπορεί να δει το red dot από έξω και να φανταστεί ότι είναι ακριβό μαγαζί. Ανοίγοντας όμως ένα κατάλογο, θα καταλάβει ότι δεν είναι έτσι, γιατί παρά το πολύ μεγάλο κόστος των πρώτων υλών , έχουμε κρατήσει αρκετά χαμηλές τις τιμές.

Να ξεφύγουμε λίγο από το red dot..
Μην μου μιλήσεις για muddler..! (γέλια..!)
Πάμε λιγάκι στα του χώρου… υπάρχει κάτι που να σε ενοχλεί γενικά στο επάγγελμα σου?
Υπάρχουν ορισμένοι bartenders οι οποίοι δεν έχουν επαφή με το χώρο τους, τους πελάτες κ.λ.π. εκμεταλλεύονται την επιχείρηση από ματαιοδοξία και αποστειρώνουν το bar από το υπόλοιπο μαγαζί. Οι γνώσεις και οι εμπειρίες κάποιου πρέπει να συμβαδίζουν με το μέρος, τις δυνατότητες της αγοράς, αλλά και με τις συνθήκες της εποχής. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ ωραία μαγαζιά  [{(‘cocktail bar’)}] τα οποία δεν έχουν καθόλου δουλεία.

Ο Βαλάντης (ένας εκ των τριών ιδιοκτητών) είναι στον χώρο και εγώ ένα βήμα πριν την μέθη, μετά από 4 cocktail, θέλησα να λύσω κάποιες από τις απορίες μου.


Τι σημαίνει red dot?
Πρόκειται για την κόκκινη τέλεια που μπαίνει πάνω σε κάποιο έκθεμα σε εκθέσεις , επισημαίνοντας ότι το έργο αυτό έχει κατοχυρωθεί σε κάποιον και δεν είναι διαθέσιμο πλέον. Τώρα τι σχέση έχουμε εμείς με αυτό… ευελπιστούμε να γίνουμε ένα έργο τέχνης διασκέδασης, ένας χώρος που θα έρχεσαι και θα ξεχνάς να φύγεις.

Στο red dot γίνονται κάποιες εκθέσεις. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για αυτές?
Είμαστε στα πρώτα μας βήματα, αλλά αν όλα πάνε όπως δείχνουν ,τότε από Σεπτέμβρη θα υπάρξει πρόγραμμα για τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενούμε, με μεγαλύτερο χρόνο ωρίμανσης και με την ανάλογη προβολή.

Η ιδέα για το red dot, είναι γέννημα ποιών συνθηκών?
Το όλο project έχει δημιουργηθεί από την θέση του πελάτη. Για αυτό το λόγο μαζέψαμε σε ένα πολυχώρο όλα αυτά τα στοιχειά που θα θέλαμε εμείς να έχει ένας τέτοιος χώρος, ένας χώρος που θα ξεχάσεις να βγεις από την πόρτα…
Αυτός είναι ο στόχος?
Αυτή είναι η επιθυμία! Αν καταφέρουμε να ταυτίσουμε το στόχο με την επιθυμία, θα είμαστε ευτυχισμένοι. Η επιθυμία έχει να κάνει με τον άνθρωπο.


Δεν σας προβλημάτισε το Γκάζι?
Τι εννοείς?
Είναι μια περιοχή που έχει χαρακτηριστεί από μαγαζιά απάτη και από πελάτες ζόμπι.
Δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες. Ούτε μας προβλημάτισε το γεγονός ότι είμαστε στο γκάζι. Ο κόσμος αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται υποψιασμένος.

4-5 φορές που εχω έρθει σαν πελάτης, έχω παρατηρήσει ότι ο κόσμος που επιλεγεί να έρθει στο red dot, σε κάνει να αναρωτιέσαι για το αν είσαι όντως στο Γκάζι.
Το θέλαμε,  ήταν επιθυμία μας να διαμορφώσουμε ένα τέτοιο χώρο, ένα τέτοιο περιβάλλον. Πάντα ελπίζεις για το καλύτερο.

Στον χώρο κυριαρχεί μια τοιχογραφία κοντά 100 τετραγωνικών μέτρων, έχει κάποιο συμβολισμό?
Είναι μια φανταστική πόλη, ένα αστικό τοπίο μέσα στο οποίο μπορείς να φανταστείς ότι μπαίνεις μέσα.. δεν θέλουμε τοίχους, δεν θέλουμε όρια. Μέσα από αυτή την πόλη επιλέγεις εσύ που θες να πας…


δεν θελουμε ορια.

 Οι φωτογραφίες είναι γαμάτες γιατί επιμελήθηκαν από την Πάτρα Μαγνήσαλη, της οποίας το φυσικό της κάλλος συμβαδίζει με το ταλέντο της..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου